Jedzenie instant

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że zrobię takiego rodzaju informację dla mojej dziewczyny. W systemach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w środowisku wina i świeczek zapachowych ze częstego marketu budowlanego. Doskonały pomysł - przegrzebki. Bardzo kosztowne danie, ale również trudne w wykonaniu, ponieważ małże trzeba móc dobrze usmażyć, aby wziąć z nich służę smaku.

Perle BleueZobacz naszą stronę www

Niestety kucharz ze mnie jest trochę mierny. W prawdzie mógłbym stwierdzić, że początkujący, bowiem wówczas istniałoby niemal prawdy. Odkrył w internecie przepis na dalekie sandżaki. Niestety był kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było napisane po angielsku! No, a nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i znikamy na żywioł, razem z intuicją kucharza (której rzeczywiście nie mam). Postanowiłem, że przytoczę te małże w gronie warzyw. Jednakże zapomniałem, że trzeba te warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Zaczynałem się stresować, bo etapu było jeszcze mniej i ja byłem dobrze w miejscu. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że dotarłem na indywidualny palec... No, a jako ważny człowiek nie dałem za wygraną. Zajrzał na plan - szatkownica do warzyw. Zatem stanowił niewątpliwie strzał w dziesiątkę. Nie dość, że zaoszczędziłem kilka chwili na krojeniu to wciąż nie musiałem bać się o swoje bycie przy wykorzystaniu szatkownicy. Gdyby to suma istniałoby już gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się dokładnie tak jak na obrazie ze karty internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że był przygotować jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do lokalnego sklepu po żurek w słoiku i usunął go do garnka a wtedy tylko doprawiłem. Na deser miałem zrobione już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się aby to stworzyć dzień wcześniej, ponieważ nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - te mało chwili, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Kobieta była zaskoczona i pełna szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.