Lozko garderoba

Nadchodzi wyczekiwana od dawna wiosna. Toż nie tylko okazja na zdjęcie paru zbędnych kilogramów, ale również na zmianę swoich stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na mięsie i nabiale i skorzystania ze zdrowia, które proponują nam sałatki.

Witaminy Sałatki stanowią prawdziwą bombę witaminową. Służą nam one pełnych elementów niezbędnych do odpowiedniego działania układu. Polacy wciąż a pamiętają chęć do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Stąd naprawdę dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca i nadciśnienie stanowią jeszcze jedną z ważnych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wysoko wymienionych schorzeń.

FormexplodeFormexplode. Hurtig stigning i muskelmasse

Lekkostrawność Warzywa są o dużo dużo lekkostrawne niż mięso i nabiał. Mniej istnieją w interesie pokarmowym, dzięki czemu po ich spożyciu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temu nie tworzą one problemów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest wówczas silniejsza i estetyczniejsza dla własnego układu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek nic nie jest ciężkie, szczególnie, jeżeli posiadamy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że wymyślimy je wyjątkowo szybko. Wystarczy jedynie wybrać warzywa, z których potrzebujemy osiągnąć sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W przeciągu kilku minut jesteśmy silny i odżywczy posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą bogate i letnie dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najdoskonalszym sposobem, by uzyskać wymarzoną sylwetkę, jest pójście na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że potrafi żyć ona o wiele lepsza z tradycyjnych polskich problemów i schabowych. Co dużo, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie potrzeba być szefem kuchni. Wystarczy inwencja i myśl. To wyłącznie z nas zależy, z jakich składników stworzymy własną dobrą i mocną sałatkę.